Cheesecake recept – ett enkelt och gott cheesecake recept
Cheesecake botten:
- 12 Digestivekex
- 75 g smör
Cheesecake fyllning:
- 800 g Philadelphiaost
- 2 dl strösocker 1 msk vaniljsocker
- 2 msk vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 4 ägg
Gör så här
- Smält smöret.
- Krossa kexen grovt i en matberedare.
- Häll i smöret och kör till en smulig smet.
- Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar kant. Du behöver inte trycka upp smeten längs kanterna. Det ska bara bli en bottenplatta. Ställ tills det blir kallt.
- Värm ugnen till 175 grader.
- Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret en bunke. Blanda ner vetemjölet och saltet och rör till en slät smet.
- Rör ner äggen – ett i taget – så att de blandas ut ordentligt i smeten.
- Häll i formen med kexbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter*. Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar när den svalnar.
- Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen med en kniv eller liten spatel.
Tips!
Lägg myntaglaserade jordgubbar på toppen med lite råsocker!
* Hur lång tid kakan ska gräddas varierar från ugn till ugn och beroende på form. Tiden ska ses som ungefärlig.