Riktigt god Cheesecake

Cheesecake

Cheesecake recept – ett enkelt och gott cheesecake recept

Riktigt god CheesecakeCheesecake botten:

 

  • 12 Digestivekex
  • 75 g smör

Cheesecake fyllning:

  • 800 g Philadelphiaost
  • 2 dl strösocker 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Krossa kexen grovt i en matberedare.
  3. Häll i smöret och kör till en smulig smet.
  4. Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar kant. Du behöver inte trycka upp smeten längs kanterna. Det ska bara bli en bottenplatta. Ställ tills det blir kallt.
  5. Värm ugnen till 175 grader.
  6. Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret en bunke. Blanda ner vetemjölet och saltet och rör till en slät smet.
  7. Rör ner äggen – ett i taget – så att de blandas ut ordentligt i smeten.
  8. Häll i formen med kexbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter*. Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar när den svalnar.
  9. Låt kakan kallna helt och lossa den sedan från formen med en kniv eller liten spatel.

Tips!

Lägg myntaglaserade jordgubbar på toppen med lite råsocker!

* Hur lång tid kakan ska gräddas varierar från ugn till ugn och beroende på form. Tiden ska ses som ungefärlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.