Cheesecake med somriga bär

Cheesecake med somriga bär! Ett härligt Cheesecake recept av Malin som bloggar på Get it on! Prova hennes cheesecake recept!

 

Ingredienser

Mördeg

Cheesecake med bär

125 g smör
1 krm salt
125 g mandelmassa
1 ägg
3½ dl vetemjöl

Fyllning
120 g vit choklad
600 g Philadelphiaost
¾ dl strösocker
3 ägg
1 citron (rivet skal och saft)

Bär till garnering

Gör så här:

  1. 1. Börja med mördegen. Lägg mandelmassan och saltet i en matberedare.
  2. Mixa tills mandelmassan blivit smidig och tillsätt därefter smöret i små portioner.
  3. Häll i ägget och till sist mjölet. Var noga med att inte överarbeta degen när mjölet är tillsatt.
  4. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i minst 1h.
  5. Sätt ugnen på 175°C. Lägg degen på en lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en tjocklek av ca 2 mm. Lägg över den i pajform, tryck ner kanterna så att det inte blir någon luft mellan deg och form. Ställ formen i frysen i ca 10 minuter. Baka formen direkt från frysen i ca 12-13 min tills pajskalet är gyllene.
  6. Sänk ugnen till 150°C. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro.
  7. Vispa samman philadelphiaosten och sockret, vispa därefter i äggen till en slät kräm. Rör samman ett par matskedar ostkräm med den smälta chokladen (för att undvika att den varma chokladen skall sätta sig när den blandas med den kalla ostkrämen). Vispa sen ner den smälta chokladen, citronsaften och citronskalet i ostkrämen. Häll över i mördegsskalet.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter.
  9. Smeten ska vara lite lös i mitten, den stelnar när den svalnar.
  10. Ställ in i kylen när den svalnat.
  11. Garnera med bär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.