Cheesecake med jordgubbar

Jordgubbscheesecake

Cheesecake med härliga bär och jordgubbar! Om du gillar cheesecake med jordgubbar så kommer du att älska denna jordgubbscheesecake!

Ingredienser

BottenCheesecake med jordgubbar

  • 15 digestivekex
  • 125 g smält smör

Fyllning

  • 400 g färskost (tex philadelphiaost)
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 l blandade bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Mixa kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 8–10 minuter.
  3. Fyllning: Rör osten mjuk. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop ost och äggblandning med vaniljsockret. Häll detta i formen och grädda ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig när du tar ut den. Låt den svalna, ställ i kylen.
  4. Dela jordgubbarna och lägg dem på tårtan strax före servering.

 

Tips

Om du tycker botten blir för mastig. Ta bort 1/3 – ½ så blir det nog bra.

Lite finrivet citronskal är gott i fyllningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.