Cheesecake med härliga bär och jordgubbar! Om du gillar cheesecake med jordgubbar så kommer du att älska denna jordgubbscheesecake!
Ingredienser
Botten
- 15 digestivekex
- 125 g smält smör
Fyllning
- 400 g färskost (tex philadelphiaost)
- 2 ägg
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 l blandade bär
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Mixa kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 8–10 minuter.
- Fyllning: Rör osten mjuk. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop ost och äggblandning med vaniljsockret. Häll detta i formen och grädda ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig när du tar ut den. Låt den svalna, ställ i kylen.
- Dela jordgubbarna och lägg dem på tårtan strax före servering.
Tips
Om du tycker botten blir för mastig. Ta bort 1/3 – ½ så blir det nog bra.
Lite finrivet citronskal är gott i fyllningen.