Nektarincheesecake med hallonsås! Ett härligt Cheesecake recept av Malin som bloggar på Get it on! Prova hennes cheesecake recept!
Ingredienser
Botten
250 g digestivekex
100 g smör
Fyllning
2-3 nektariner
400 g philadelphiaost
3 ägg
1½ dl strösocker
Översta lagret
3 dl crème fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Hallonsås
250 g hallon
¾ dl florsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare.
- Smält smöret och blanda med kexsmulorna och tryck ut i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i ca 7 minuter, tills botten fått en aning färg.
- Kärna ur nektarinerna och skär i mindre bitar. Lägg dem tillsammans med resten av ingredienserna till fyllningen i en matberedare och mixa till en hyfsat jämn smet.
- Häll smeten över botten och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter tills fyllningen stannat. Blanda crème fraiche, strösocker och vaniljsocker till det översta lagret och bred ut över fyllningen. Grädda i ytterligare 5 minuter.
- Ta ut cheesecaken och låt den svalna.
- Gör hallonsåsen genom att mixa hallon och florsocker. Sila eventuellt bort hallonfröna. Servera hallonsåsen till cheesecaken.