Cheesecake med jordgubbar

Jordgubbscheesecake

Cheesecake med härliga bär och jordgubbar! Om du gillar cheesecake med jordgubbar så kommer du att älska denna jordgubbscheesecake!

Ingredienser

BottenCheesecake med jordgubbar

  • 15 digestivekex
  • 125 g smält smör

Fyllning

  • 400 g färskost (tex philadelphiaost)
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 l blandade bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Mixa kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 8–10 minuter.
  3. Fyllning: Rör osten mjuk. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop ost och äggblandning med vaniljsockret. Häll detta i formen och grädda ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig när du tar ut den. Låt den svalna, ställ i kylen.
  4. Dela jordgubbarna och lägg dem på tårtan strax före servering.

 

Tips

Om du tycker botten blir för mastig. Ta bort 1/3 – ½ så blir det nog bra.

Lite finrivet citronskal är gott i fyllningen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.4/10 (12 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 6 votes)
Jordgubbscheesecake, 6.4 out of 10 based on 12 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *