Etikettarkiv: cheesecake med kvarg

Amerikansk cheesecake

Amerikansk cheesecake med kvarg

En klassisk amerikansk cheesecake med kvarg, alltid lika god och lättlagad. I detta recept serverar vi cheesecake tillsammans med färska jordgubbar.

Cheesecake recept

Ingredienser

8-10 bitar

Cheesecake botten:

10 Digestivekex
75 g Svenskt Smör från Arla

Cheesecake fyllning:

500 g Arla Köket® Kesella kvarg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Krossa kexen i en matberedare eller mortel. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna.
  3. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
  4. Mixa eller vispa samman, kvarg, socker, vaniljsocker och äggulor till en jämn smet. Bred ut massan i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min.
  6. Låt kallna och servera med jordgubbar.

Servering:

Servera gärna färska jordgubbar till!